Zwemmend naar Klein Bonaire! - Reisverslag uit Kralendijk, Bonaire van Diana F - WaarBenJij.nu Zwemmend naar Klein Bonaire! - Reisverslag uit Kralendijk, Bonaire van Diana F - WaarBenJij.nu

Zwemmend naar Klein Bonaire!

Door: Diana

Blijf op de hoogte en volg Diana

08 Oktober 2013 | Bonaire, Kralendijk

Afgelopen zondag was het eindelijk zover, de Swim naar Klein Bonaire. Maanden hebben we er naar uitgekeken en nu was het zover! De wekker werd gezet, de kaarten waren al gekocht en we waren geregistreerd. Op het kaartje stond 7 uur, maar het zal niet zo zijn dat we al om 7 uur het water in zouden gaan, misschien half 8, het werd dus 8 uur.
Je kreeg bij de ingang van Eden Beach je registratienummer op je arm geschreven. Bij de registratie moest je trouwens aangeven dat je niemand aansprakelijk ging stellen.

Er waren echt wel veel mensen, ik denk toch wel zeker 400. Eerst moest er nog een warming up gedaan worden, dus dan ben je al moe voor je het water in gaat. Als je een beetje getraind bent, is dat niet erg, maar het gross zal echt niet zo veel zwemmen. Dat bleek al vrij snel na de start.

Het was geen wedstrijd, dus ik bleef lekker bij Jelle zwemmen. Hij ging borstcrawl en ik schoolslag, dan gaan we ongeveer gelijk op. Een ander voordeel is dat je met de schoolslag beter kunt zien waar je heen gaat, dus hij hoefde me alleen maar te volgen. Hij is zo lekker volgzaam, dus dat ging goed. ;-) We waren niet als eerste weg, maar stukje bij beetje haalden we overal mensen in. Bij Klein Bonaire moest je een boot aanraken en weer terug zwemmen (eventueel met een boot terug).
Op de terugweg waren er meer golven, waardoor het wel iets lastiger was. Aan de andere kant had ik op de heenweg het idee dat die boot maar niet dichterbij kwam! En de terugweg leek sneller. Jelle dwaalde op een gegeven moment wel af, omdat hij achter een paar snorkelaars aan ging, maar dat kwam weer goed.

Ik vind dat we het erg goed gedaan hadden, want we waren ruim voor de massa weer terug bij Eden Beach. Een voordeel is dat we daardoor voor in de rij voor de lunch/ontbijt stonden. Lekker kip of tonijnsalade met een broodje, een drankje en een stuk watermeloen.Mmmmmm...!!! De rest stond in een hele lange rij.

Het was ongeveer 1,5-1,6 km zwemmen en ik was eigenlijk helemaal niet moe. Maar ja, goed getraind en schoolslag zwemmen, dat scheelt wel. Jelle een klein beetje, maar die had het voornamelijk erg warm. De eerste kwam geloof ik na een kwartier al aan, die was Nederlands Kampioen of zo. Je mocht ook zwemvliezen en dergelijke gebruiken. Voor sommigen was dat geen aanrader aangezien hun techniek zo slecht was, dat ze er meer na- dan voordeel van ondervonden. Maar het was wel erg leuk en gezellig.

's Avonds ben ik wel betijds naar bed gegaan. Niet omdat ik zo moe was van het zwemmen, maar zaterdag was ik ook al vroeg uit bed omdat we gingen duiken bij Angel City. Dat was trouwens super, omdat het een heel levendig dubbel rif is. Dat betekent dat je eerst een rif hebt dat naar beneden gaat, een stukje zand en dan weer een rif naar boven en naar beneden. Er waren heel veel hele kleine visjes. Je zwom gewoon soms door de scholen heen. Er waren ook weer grote vissen, de grootste was een hele grote groene Murene. Daarnaast nog grote Angelvissen en nog veel anderen!

Na het duiken moesten de huishoudelijke taken nog gedaan worden, zoals boodschappen doen en wassen, en nog even registreren voor de swim.

Maar het is best lekker om gewoon vroeg naar bed te gaan en echt heerlijk geslapen. Ik begin er trouwens aan te wennen om in de warmte te slapen, want ik word niet meer klam/zweterig wakker. :-) Deze week op kantoor maar even bijkomen. ;-)

• 08 Oktober 2013 - 03:57

Buddy:

Was idd een leuk weekend met het duiken, ff chillen op Sorobon en zondag de Swim to Klein Bonaire...

• 08 Oktober 2013 - 08:59

Irene Van Den Heuvel:

Diana en Jelle,
    Heerlijk zoals jullie werken en plezier in het leven hebben..
    Geniet er van.. een dikke knuffel

• 11 Oktober 2013 - 14:26

Boaz:

Lieve tante Diana,

Ik ben heel trots op u! en natuurlijk oom Jelle. Ik kan ook al bijna zwemmen. Volgens papa en mama zelfs al heel goed. Ik mag alleen mijn zwembandjes niet af!

xxx
    Boaz

• 27 Oktober 2013 - 17:22

Tante Lenie En Ome Lo:

Het zwemfestijn met belangstelling gevolgd. Als ik het goed begrijp: voor jullie 3 km, maar ja, in lekker water, dus geen onderkoeling. We krijgen steeds meer de indruk dat jij je daar amuseert, Diaan, datzelfde geldt dachen wij ook voor Jelle.
    Houe zo,
    Groetend